Neuroscience exploring the brain 3rd edition bear connors paradiso

 

Neuroscience Exploring the Brain 3rd Edition Bear Connors Paradiso Test Bank

ISBN-10: 0781760038

ISBN-13: 9780781760034 978-0781760034

1. A simple reflex requires the nervous system to perform three functions. Two of these functions are to collect and distribute information. What is the third function? Choose the correct option.
A) Disintegrate information C) Process information
B) Integrate information D) Translate information
Ans: B
Difficulty: Easy

2. What is resting membrane potential? Choose the correct option.
A) Difference in electrical charge across the membrane at rest
B) Generation and conduction of action potential at rest
C) Positive charge inside the membrane with respect to outside at rest
D) Isolation of the cytosol from extracellular fluid
Ans: A
Difficulty: Moderate

3. What is capacitance? Choose the correct option.
A) Electrical potential difference C) Voltage across neuronal membrane
B) Storage of electric charge D) Migration of electric charge
Ans: B
Difficulty: Difficult

4. Which of the following is the major charge carriers involved in the conduction of electricity in neurons? Choose the correct option.
A) Anions B) Cations C) Ions D) Ionic bonds
Ans: C
Difficulty: Easy

5. How do the lipids of the neuronal membrane contribute to the neuronal membrane potential? Choose the correct option.
A) Encourages chemical interactions with water
B) Catalyzes chemical reactions
C) Integrates cytosol of neuron with extracellular fluid
D) Forms a barrier to water-soluble ions and water
Ans: D
Difficulty: Moderate

6. Which force other than the ionic concentration gradient determines the equilibrium potential for an ion? Choose the correct option.
A) Selective ionic permeability C) Electrical resistance
B) Sodium potassium pump D) Electrical conductance
Ans: A
Difficulty: Easy

7. How do action potentials differ from passively conducted electrical signals? Choose the correct option.
A) Action potentials diminish over distance; passively conducted signals do not diminish over distance
B) Action potentials occur only in nerve cells; passively conducted signals occur only in muscle cells
C) Action potentials are transmitted over short distances; passively conducted signals are conducted over long distances
D) Action potentials are signals of fixed size and duration; passively conducted signals are not signals of fixed size and duration
Ans: D
Difficulty: Easy

8. How does the sodium potassium pump help maintain the resting membrane potential? Choose the correct option.
A) Pumps potassium in and sodium out
B) Pumps sodium in and potassium out
C) Exchanges a sodium and a potassium for a calcium
D) Uses calcium to pump sodium and potassium against their concentration gradients
Ans: A
Difficulty: Easy

9. Which of the following mechanisms decrease intracellular [Ca2+]? Choose the correct option.
A) The calcium pump
B) Intracellular calcium-binding proteins
C) Organelles such as mitochondria and endoplasmic reticulum
D) All of the above
Ans: D
Difficulty: Easy

10. What is the meaning of an ion’s equilibrium potential? Choose the correct option.
A) Net movement of ions from a region of high concentration to a region of low concentration
B) Electrical potential difference that exactly balances an ionic concentration gradient
C) Difference between the real membrane potential and equilibrium potential for a particular ion
D) Difference in concentration between region with high ionic concentration and region with low ionic concentration
Ans: B
Difficulty: Moderate

11. What is the term used to describe the mechanism for the regulation of [K+]o by astrocytes? Choose the correct option.
A) Depolarization C) Blood-brain barrier
B) Potassium spatial buffering D) Goldman equation
Ans: B
Difficulty: Moderate

12. Distinguish between the “head” and “tail” of phospholipids. Choose the correct option.
A) The phospholipids have a nonpolar “head” and polar “tail.”
B) The phospholipids “head” contains hydrophilic phosphate and “tail” contains a hydrophobic hydrocarbon.
C) The phospholipid “head” is hydrophobic and the hydrocarbon “tail” is hydrophilic.
D) The phospholipid “heads” face each other and “tails” face the watery extracellular and intracellular environments.
Ans: B
Difficulty: Easy

13. In which condition do astrocytes take up extracellular K+? Choose the correct option.
A) Rise in extracellular potassium concentrations
B) Fall in extracellular potassium concentrations
C) Potassium equilibrium potential
D) All of the above
Ans: A
Difficulty: Difficult

14. Which of the following factors determines the ion selectivity of specific ion channels? Choose the correct option.
A) Number of protein molecules assembling to form a pore
B) Number of ion channels in the membrane
C) Nature of the R groups lining the ion channel
D) Gating properties
Ans: C
Difficulty: Easy

15. Two types of cells have excitable membranes, neurons and muscle cells.
Ans: True
Difficulty: Easy

16. Protein shape influences protein function.
Ans: True
Difficulty: Easy

17. Peptide bonds are a single chain of amino acids.
Ans: False
Difficulty: Easy

18. The differences between amino acids result from the differences in the size and nature of the R groups.
Ans: True
Difficulty: Easy

19. The subunits of different potassium channels have common structural features that bestow selectivity for K+ ions. ______________ is one such structural feature.
Ans: Pore loop
Difficulty: Easy

20. All amino acids have a central _________ atom.
Ans: Alpha carbon
Difficulty: Easy

Get 20% Discount on This Paper
Pages (550 words)
Approximate price: -

Try it now!

Get 20% Discount on This Paper

We'll send you the first draft for approval by at
Total price:
$0.00

How it works?

Follow these simple steps to get your paper done

Place your order

Fill in the order form and provide all details of your assignment.

Proceed with the payment

Choose the payment system that suits you most.

Receive the final file

Once your paper is ready, we will email it to you.

Our Services

Custom Writings Help is a Quality-Oriented Company in Online Writing as a result of hiring exceptional professionals to execute clients' tasks.

Essays

Research Papers

At Custom Writings Help,We understand the struggle of research paper writing, and that is why at Custom WritingS Help, we are all out to help you. We pride ourselves on having a team of clinical writers. The stringent and rigorous vetting process ensures that only the 'BEST' Writers are chosen for the job. We have highly qualified Ph.D. and MA writers working with us; we equally offer these experienced writers specific bonuses and incentives to make them deliver highly original, unique, and informative content at reasonably low prices.

Admissions

Thesis Writing Service

Worlwide, Many Masters Students are struggling with Thesis Completion. A thesis is likely to be the longest and most challenging piece of work a student has ever completed. However, unlike essays and other assignments, a student can pick a particular interest topic and work on their initiative. Fortunately, we are there for you. At Custom Writings Help, you are assured of an authentic, imaginative, informative, linguistically great, and advantageous thesis that adheres to all your needs. So, why continue considering different writers when you have discovered the best in the field?

Editing

Custom Papers

Not a single student can avoid writing custom papers. However, a total lack of experience, skills, and time makes it very hard to produce a superb writing piece. Therefore, if you are seeking professional help, turn to us. Our specialized and experienced writers compose a variety of model papers, including custom essays, college term papers, research papers, book reports, MBA essays, executive summaries, dissertations, Ph.D. theses, admission essays, and research proposals for college and university students at any level.

Coursework

Essay Writing

Most of the students disregard the critical principles of essay writing and compose papers below sensible guidelines. Therefore, with Custom Writings Help, one should not worry about his/her essay. Our Writers compose informative and engaging content on all complexities and topics. We write meaningful and smart essays while prioritizing all aspects that bring about a good grade, such as impeccable grammar, proper structure, zero-plagiarism, and conformance to guidelines.

Coursework

Coourse Work Writing

Don't let the seemingly never-ending onslaught of writing assignments get you down. If you are looking where to get course work assistance online, the writers at Custom Writings Help are here to assist you with all of your writing needs. We undertake to unique delivery of papers that meet the professor's requirements. The content is proofread, edited, and checked plagiarism before submission to customers. No matter how big or small your work is, we will deliver on time. Try US Now! !

Coursework

Dissertation Writing Service

High-Quality Dissertation Writing Services are rare. They require Ph.D. academicians – not easily found. However, are an exception. The years, time, and resources we have invested in the dissertation world has given us a competitive advantage over others. Choose to come to Custom Writings Help; You will find perfect Ph.D. consultants who have written hundreds of dissertations theses ready to help you. Let our dissertation-writing services help you craft your dissertation, for you are assured we will give you the results.